Manthous

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Manthous kasebut tiyang ingkang ngrembakakaken campursari wonten ing saindhenging nuswantara, malah kepalih Manthous menika tiyang ingkang yasa langenswara Campursari utawi maéstro-nipun. Tiyang saking tlatah Gunungkidul menika kathah ndamel sekar campursari. Sekar campursari ingkang dipunrembakakaken Manthous kados ta:

Manthous sa menika sampun gerah awrat ugi boten wonten panerasipun ingkang saged nggantosaken piyambakipun, ingkang kathah, campursarinipun boten asli nanging namung dhangdut versi jawi, menika ingkang njalari campursari luntur manawi boten kadang mudha ingkang angrais handarbeni, campursari badhe ical.

Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]