Manthous

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Manthous kasebat tiyang ingkang mopuleraken campursari wonten ing tanah Jawi. Tiyang saking tlatah Gunungkidul punika kathah ndamel tembang-tembang campursari. Tembang-tembang campursari ingkang dipunpopuleraken Manthous kadosto:

Manthos sapunika sampun sakit parah boten wonten génerasi ingkang saged nggantosaken piyambakipun, ingkang kathah, campursarinipun boten asli nanging namung ndangdut versi jawi, punika ingkang njalari campursari luntur manawi boten génerasi mudha ingkang nyadari, campursari bakal ical.

Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]