Manicotti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Manicotti karo rule, pasta.

Manicotti (tembung jamak saka basa Italia manicotto, sing dhuwèni teges "sarung tangan wewulu," utawa, harfiahé, "lengenan klambi sing cendhèk" utawa "lengen klambi sing cendhèk") ya iku sawiji jinis pasta Italia-Amérikah. Jinis iku kalebu jinis pasta sing dhuwèni bolongané gedhé, racaké ana brenjulan ing salumahé, sing bakalé diwènèhi isèn-isèn lan dipanggang. Isèn-isèn iki lumrahé kèju ricotta dicampur karo bayem-bayem potongan sing uwis dimasak sadurungé, lan bisa waé danging cincang kaya ta veal. Banjur, lumrahé diwènèhi panganan ing ndhuwuré karo besciamella, racaké kagawé saka kèju Romano, kèju parmesan cheese, saos tomat utawa campuran-campuran saka iki mau.

Persis karo pasat Italia sing jenengé cannelloni, manicotti bisa dièkstrusi ing wujud silinder, utawa digulung saka adonan sing lapisané akèh.

Sawiji varian resèpé manicotti malah nggunakaké crêpe dudu pasta silinder kanggo ngamot isèn-isèn, sing padha-padha ditutupi ing saos lan dipanggang.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gordinier, Jeff. "Crepes-Style Manicotti". NYT Cooking. New York Times. Dibukak ing 2 August 2015.