Mandala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Garbhadhatu Mandala saking Jepang.

Mandala (Sanskerta: मण्डल; sacara harafiyah tegesipun "bundheran") inggih punika satunggaling konsép Hindu, lan ing agami Budha ingkang nedahaken wewujudan utawi piranti ingkang nyata wonten. Mandala, mliginipun gambar ingkang wonten ing tengah-tengah dipun-ginakaken kangge titik konsentrasi nalika medhitasi utawi tapa.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mandala&oldid=981705"