Mandala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Garbhadhatu Mandala saking Jepang.

Mandala (Sanskerta: मण्डल; kanthi harafiyah tegesipun "bundheran") inggih punika satunggaling konsép Hindhu, lan ing agami Buda ingkang nedahaken wewujudan utawi piranti ingkang nyata wonten. Mandala, mliginipun gambar ingkang wonten ing tengah-tengah dipun-ginakaken kanggé titik konsèntrasi nalika medhitasi utawi tapa.

Cathetan suku[besut | besut sumber]