Makasar (blok Unicode)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Makasar
JangkauanU+11EE0..U+11EFF
(32 cecek kodhe)
BidhangSMP
Aksaraaksara Mangkasar
Kaanggo25 cecek kodhe
Ora kaanggo7 cecek kodhe
Sajarah gagraging Unicode
11.025 (+25)
Cathetan: [1][2]

Makasar ya iku blok Unicode kang ngemu karakter kanggo aksara Mangkasar (uga dikenal minangka "Mangkasar Tuwa" utawa "Ukiri' Jangang-jangang" [tulisan manuk-manuk]).[3] Aksara iki digunakaké kanthi historis ing Sulawesi Kidul, Indonésia kanggo nulis basa Mangkasar.[4]

Blok[besut | besut sumber]

Makasar[1][2]
Kart kodhe resmi Unicode Consortium (PDF)
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
U+11EEx 𑻠 𑻡 𑻢 𑻣 𑻤 𑻥 𑻦 𑻧 𑻨 𑻩 𑻪 𑻫 𑻬 𑻭 𑻮 𑻯
U+11EFx 𑻰 𑻱 𑻲 𑻳 𑻴 𑻵 𑻶 𑻷 𑻸
Cathetan
1.^ Per Unicode gagrag 13.0
2.^ Warna klawu tegesé cecek kodhe kothong

Sajarah[besut | besut sumber]

Dhokumèn magepokan Unicode ing ngisor iki nyathet ancas lan prosès panentu karakter tartamtu ing blok Makasar:

Gagrag Cecek kodhe pungkasan[a] Cacah ID L2 Dhokumèn
11.0 U+11EE0..11EF8 25 L2/15-100 Pandey, Anshuman (2015-06-24), Preliminary Proposal to Encode the Makassarese Bird Script
L2/15-179 Pandey, Anshuman (2015-07-18), Proposal to Encode the Old Makassarese Script
L2/15-312 Anderson, Deborah; Whistler, Ken; McGowan, Rick; Pournader, Roozbeh; Glass, Andrew; Iancu, Laurențiu (2015-11-01), "4. Makasar Script", Recommendations to UTC #145 November 2015 on Script Proposals
L2/15-233 Pandey, Anshuman (2015-11-02), Proposal to encode the Makasar script
L2/15-254 Moore, Lisa (2015-11-16), "D.4", UTC #145 Minutes
  1. Cecek kodhe lan jeneng karakter kang diusulaké bokmanawa ora padha mawa cecek kodhe lan jeneng pungkasan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Unicode character database". The Unicode Standard. Dibukak ing 2018-06-08.
  2. "Enumerated Versions of The Unicode Standard". The Unicode Standard. Dibukak ing 2018-06-08.
  3. Pandey, Anshuman (2015-11-02). "L2/15-233: Proposal to encode the Makasar script in Unicode" (PDF).
  4. "Chapter 17: Indonesia and Oceania". The Unicode Standard, Version 11.0 (PDF). Mountain View, CA: Unicode, Inc. June 2018. ISBN 978-1-936213-19-1.