Makam Ki Ageng Gribig

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gerbang Makam Ki Ageng Gribig

Makam Ki Ageng Gribig iku situs kuburan kang dumunung ing Dusun Gribig , Kalurahan Jatinom , Kacamatan Jatinom, Kabupatèn Klaten, saiki dadi panggonan plesiran utawi wiasata.[1][2][3][4]

Wedaran Panggonan[besut | besut sumber]

Makam Ki Ageng Gribig manggoni lemah kang jembare 70 mx 40 m (2800 m2) lan jembar bangunane 15M x 12m (180m2).[2] lokasi géografis ± 9 km saka kutha Klaten.[2] Kijinge (nisan) dhéwé duwé ukuran 2m , digawe saka bata abang lan kayu.[2] Paedah mligi dimaksudaké minangka papan ziarah kang dibukak racaké ing dina Jumat Legi lan Jumat Kliwon lan.[2] Biasanya orang yang datang berziarah memiliki tujuan memohon berkah dan keselamatan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. http://thearoengbinangproject.com/makam-ki-ageng-gribig-di-jatinom-klaten/ diakses 7 Mèi 2014
  2. a b c d e f Dinas pariwisata kabupatèn Klaten., Mengenal Kepariwisataan Kabupatèn Klaten.2004
  3. Tim Dinas Pariwisata Kabupatèn Klaten.,Riwayat Kyai Ageng Gribig Jatinom-Klaten, 1998, Hal. 32-48
  4. Dinas Pariwisata Kabupatèn Klaten., Pesona Wisata Klaten, Klaten: Dinas Kebudayaan Pariwisata Pemuda dan Olah Raga Kab. Klaten, tth.