Maguru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Maguru inggih punika sinau babagan ngèlmi utawi kawruh tertamtu ingkang dipunlampahi kanthi mados guru. Limrahipun boten formal. Mados guru ingkang nguwaosi kawruh ingkang kathah wonten ing babagan punika, anggènipun luru kawruh kanthi cara ingkang sipatipun téoritis saha tèknis. Punika dados salah satunggaling pola sinau karawitan miturut Serat Kandha Karawitan Jawa.