Magazèn

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Magazen box SIG 550 yang transparan.

Magazen ya iku alat kanggo nyimpen lan ngisi amunisi kang gabung utawa dipasang ing senjata api. Magazen asalé saka basa Arab, yaitu "makahazin", kang artiné gudang (lihat: en:Magazine (artillery)).Magazen isa terintegrasi karo salah sijine senjata api (fixed) utawa isa dicopot (dettachable). Fungsi saka magazen ya iku nyurong peluru ing jero magazen mlebu ing njero senjata api secara otomatis utawa sacara manual, tergantung karo jinis senjata api. Magazen kerep dipodokaké salah sijine klip, ananging klip iki sebenarné ora pada karo magazen [1]. Amunisi sabuk/rantai kang digunakake déning senapan mesin ora arupa magazen, amerga cara kerjané ora njupuk amunisi saka kontainer katutup kaya magazen [2].

Jinis-jinis magazen[besut | besut sumber]

Magazen ing senapan SKS ya iku magazen box internal.
Magazen drum kang dipasang ing RPK.

Box[besut | besut sumber]

Magazen box ya iku magazen paling populer kanggo pistol lan senapan modern. Peluru ing njero magazen iki ditumpuk sajroné salah sijiné kolom paralel. Peluru iki banjur disurung minduwur kanti menggunakaké pegas. Magazen box isa nggabung ing jero senjata api (internal utawa fixed), utawa dipisah (eksternal utawa dettachable).

  • Magazen box internal nggabung karo senjata lan angel kanggo dibongkar. Magazen kaya iki kerep ditemukaké ing senapan sakdurungé Perang Dunia II, lan senapan berburu modern. Magazen iki biasané diisi kanti menggunakaké klip, kang isa ngisi peluru akèh sekaligus.
  • Magazen box eksternal ya iku magazen kang mèandiri, lan diisi utawa dikosongaké nalika pas dicopot saka senjata api. Nalika peluru ing njero magazen iki enétèk, magazen iki isa dicopot lan diganti karo magazen kang wis diisi kebek. Iki nyepetaké pengisian senjata api. Lan ing situasi katentu, rong magazen box isa diselotip lan ditempelké dadi siji kanggo nyepetaké pengisian peluru, nanging magazen senapan modern G36 lan SIG 550 nduwèni alat khusus kanggo nèmpèlaké rong magazen.

Gasket[besut | besut sumber]

Formasi liya saka magazen box, kadang-kadang mengacu ing papat kolom magazen kang isa nampung luwih akèh amunisi kanti mempertahankan dawa magezen senajan luwih amba. Magazen jinis Gasket iki isa ditemoni ing senjata Suomi KP/-31, Hafdasa C-4 lan ing jinis senjata AK kaliber 5.45x39 mm derivatif [3].

Drum[besut | besut sumber]

Magazen drum digunakaké déning pira-pira senapan mesin, senapan submesin, lan shotgun. Magazen iki bentuké silinder, lan tetep nyurong peluru kanti nggunakaké per utawa alat sejinisé. Magazen drum isa nyimpan luwih akèh peluru saka magazen box, ananging bobot lan mekanismené isa nakibataké masalah kehandalan.

Helix[besut | besut sumber]

Magazen helix arupa pengembangan saka magazen drum, kang nggawé peluru mèloni salah sijiné alur spiral. Mekanisme iki nggawé isa nyimpen amunisi kanti jumlah kang akèh banget, kanti ukutan magazen kang relatif cilik. Senjata api kang nggunakaké magazen iki kayat senapan submesin Calico 960 dan Bizon.

Panci[besut | besut sumber]

Magazen panci kerep dipadakaké karo magazen drum, bedané ya iku yèn magazen iki nyimpan peluru kanti pusat putaran kang luwih berbeda karo magazen drum, serta magazen iki biasané manggon ing bagiyan nduwur senapan. Magazen jinis iki digunakaké ing senapan submesin American 180, Lewis Gun, lan senapan mesin ringan Degtyarev.

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Magazèn&oldid=999991"