Magénta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Magenta
About these coordinatesAbout these coordinates
— Color coordinates —
Triplet RGB #FF00FF
B (r, g, b) (255, 0, 255)
HSV (h, s, v) (300°, 100%, 100%)
Sumber X11
B: Dinormalisasi ke [0–255] (byte)

Magénta (fuchsia) ya iku salah sijiné warna dhasar sakai sistem CMYK ing sajeroning percetakan. Pendekatan marang warna iki saka sistem RGB kanthi nyampurake abang lan biru kanthi maksimum.

Masarakat awam kerep kliru bedhakaken magénta karo jambon utawa abang. Babagan iki ora patiya trep amarga ana unsur biru ing sajeroning warna iki.

Magénta ya iku jinis warna antarané ungu lan mawar.

Pita warna magenta[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Corak warna merah