Ma lima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ma lima iku wewaler lima kang wigati kudu dipingkuri. Ma kang mau iku dijupuk saka aksara Hanacaraka. Ma lima iku:

  1. Madhat - kulina migunaake candhu.
  2. Madon - dolanan wong wadon utawa zina.
  3. Main - laku seneng main kertu nganggo totohan dhuwit.
  4. Minum - seneng mendhem kakehan ngombé inuman, mabuk-mabukan
  5. Maling - nglakoni colong jupuk duweke liyan.