Méga Oort

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Awan Oort

Awan Oort utawa basa Inggris Oort Cloud iku lapisan paling jaba ing sistem tata surya, dadi kayatha selimut sing nyelimuti tata surya. Nek dibandingke karo bumi, Awan Oort iku dadi mirib atmosfer sing nyelimuti Bumi.

Awan Oort iku ketata saking milyaran komet sing duwé wujud orbit elip, sewaktu-waktu cedhak banget kaliyan srengéngé lantes muter adoh melebu manèh ing Awan Oort.