Märklin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Märklin

Gebr. Märklin & Cie. GmbH utawa Märklin (ing aksara gedhé MÄRKLIN utawa MAERKLIN) iku sawijining firma Jerman produsèn dolanan lan mligi sepur modèl. Firma iki diadegaké ing taun 1859 lan pabriké ana ing Göppingen, praja Baden-Württemberg. Sanadyan wiwitané spésialisasi nggawé omah bonéka lan aksèsorisé, jaman saiki Märklin ditepungi wong minangka produsèn sepur modèl lan dolanan tèknis. Ing sawatara pérangan Jerman lan Swédia, jeneng firma iki mèh sinonim karo sepur modèl.

Ing Éropah Märklin iku firma sepur modèl nomer siji mawa omzèt 108 yuta ing taun 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]