Lyulya kebab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lyulya kebab

Lyulya kebab utawa lule kebab minangka jinis kebab sing dimasak ing tusuk sate. Iki digawe saka daging cincang. Iki minangka keahlian khas Armenia, [1] [2] Azerbaijan, [3] [4] lan masakan liyane ing negara-negara ing Kaukasus Selatan, Timur Tengah, lan Asia Tengah .

Bagéyan daging kambing sing lembut dibungkus nganggo bawang nganggo giling daging lan dicampur karo mrico lan uyah. Kudu 400 gram bawang bombay ing saben 1 kilogram daging cincang. Rasio iki ditindakake, supaya bisa tetep ing tusuk sate. Mash daging dicampur kanthi apik lan disimpen ing adhem sajam. [5] Banjur mince diekstrak saka kulkas lan wis dicampur kanthi apik. Mince dibungkus nganggo tusuk sate. [6] Mince entuk bentuk rada dawa ing tusuk sate sing rada amba. Banjur digoreng ing barbecue batubara, diarani mangal . Wis masak suwene 10-15 menit. [7] Kebab disajikake ing antarane lavash. Nyemprotake sumac ing opsional.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Julian, Sheryl (23 September 2014). "Noor's Armenian specialties are made with care". The Boston Globe. Dibukak ing 2019-07-20.
  2. Drescher, Stephanie; Schulz, Daniela (24 May 2017). "Lule kebab, Armenia". Deutsche Welle. Dibukak ing 2019-07-20.
  3. "Explore amazing diversity of Azerbaijani food". AzerNews. 29 August 2018. Dibukak ing 2019-12-25.
  4. Jacob, Jeanne; Ashkenazi, Michael (2006). The World Cookbook for Students. Greenwood Publishing Group. ISBN 978-0-313-33454-2 – via Google Books.
  5. "Люля-кебаб по-азербайджански (рецепт 1)" (ing basa Rusia). aif.ru. Dibukak ing 24 February 2018.
  6. "Lülə kabab resepti" (ing basa Azerbaijan). dadli.az. Dibukak ing 12 February 2018.
  7. "Lülə-kabab" (ing basa Azerbaijan). berde.dream-test.com. Diarsip saka sing asli ing 12 February 2018. Dibukak ing 12 February 2018.