Louis Nicolas Davout

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Marshal Davout di dalam Chudov Monastery di Moskow Kremlin, dilukis oleh Vasili Vereshchagin

Louis Nicolas d'Avout (dipunlairaken 10 Mei 1770 – surud 1 Juni 1823 kanthi umur 53 taun), luwih kakenal nganggo jenengDavout, Duc d'Auerstaedt, Pangeran d'Eckmuhl, ya iku salah sawijine marsekal Napoleon ing Perang Napoleon. Sering kasebut marsekal bertangan besi amerga talentane sing apik banget ing peperangan uga reputasine sing kakenal disiplin. Hanya dialah siji-sijine marsekal Napoleon sing ora tau dikalahke ing pertempuran nganti pungkasan Perang Napoleon.