Lomo saltado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lomo saltado
Lomo Saltado - Lima, Peru Miraflores (Tiendecita Blanca).jpg
Lomo saltado with the fries on the side.
Jeneng liyanéLomito saltado
AjanganMain course
Panggonan asalPeru
Hawa ajanganHot
Woworan pokokThinly sliced beef steak, onions, tomatoes, french fries, soy sauce, rice, vinegar
Buku masakan: Lomo saltado  Médhia: Lomo saltado

Lomo saltado minangka sajian tradisional sing kawentar ing Peru, yaiku tumis sing biasane nggabung karo sirloin (utawa steak daging sapi) sing diasinake karo bawang, tomat, kentang goreng, lan bahan liyane; lan umume dipangan karo sega. Panganan kasebut asale minangka bagean saka tradhisi chifa, masakan Tionghoa ing Peru, sanajan popularitas kasebut nggawe bagean saka budaya kana.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Acosta González, Martín (29 May 2011). "La jugosa historia del lomo saltado, un plato fruto del mestizaje: Tal como lo conocemos hoy, se trata de un plato relativamente joven que vio la luz gracias a la fusión de sabores de la cocina peruana y china" [The juicy story lomo saltado, a dish result of crossbreeding: As we know it today, it is a relatively young dish which was created by the fusion of flavors of Peruvian and Chinese Cuisines]. El Comercio (Peru) (ing basa Spanyol).