Lombok Florina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Peppers-pan-S-1024x976.jpg
Lombok Florina

Florina ( Yunani: πιπεριά Φλωρίνης ) yaiku salah sawijining jinis lombok sing ditandur ing wilayah Yunani sisih lor Makedonia Kulon lan khusus ing wilayah Florina sing luwih jembar; sing jenenge. Werna abang tuwa, lan bentuke kaya tanduk sapi. Wiwitane mrica duwe warna ijo, mateng dadi abang, sawise tanggal 15 Agustus . Mrica abang dikenal ing Yunani amarga rasa legi sing enak, digunakake ing macem-macem masakan Yunani lan diekspor kanthi macem-macem kalengan ing luar negeri, biasane dilucuti kanthi tangan, njaga aroma alami mrico lan diwenehi minyak zaitun, uyah lan cuka. [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng kathimerini