Lodhong kaca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kumpulan toples Mason sing diisi panganan sing wadi

The Mason jar, jeneng Amérika tinsmith John Landis Mason, sing paten ing 1858, punika nyetak kaca jar digunakake ing ngarep kanggo njaga pangan . Tutuk jar duwe utas sekrup ing keliling njaba kanggo nampa cincin logam utawa "band". Band kasebut, nalika dikencengi, meksa tutup disk waja prangko kapisah ing pinggir jar. Dering karet integral ing sisih ngisor tutup nggawe segel hermetik . Pita lan tutup biasane nganggo toples anyar, nanging uga didol kanthi kapisah. Nalika band bisa digunakake maneh, tutup ditrapake kanggo panggunaan siji nalika kalengan. Kendi kaca lan tutup logam isih umum digunakake ing komplong ing omah nalika wis digunakake kanthi cara liyane kanggo pengalengan komersial (kayata komplong lan wadhah plastik).

Ing Amerika Serikat, toples Mason ukuran standar digawe saka kaca kapur soda lan ana rong wujud: cangkem biasa, 2 38 in (60 mm) njero lan 2 34 in (70 mm) diameter njaba, lan cangkeme amba, 3 in (76 mm) njero lan 3 38 in (86 mm) diameter njaba, versi. Iki diprodhuksi kanthi macem-macem volume, kalebu cup (setengah pint), pint, quart, lan setengah galon .

Barkas:Mason-jar-lids.jpg
Tutup lan band jar Mason. Dering karet alus integral ing sisih ngisor tutup segel ing pinggir jar nalika ngolah.
Kendi antik Mason.

Cathetan[besut | besut sumber]