Lo straniero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lo straniero iku sawijining filem Italia saka taun 1967. Film iki dhedhasar roman Wong Njaba pangriptané Albert Camus lan disutradarani Luchino Visconti. Paraga mligi, Meursault dimainaké déning Marcello Mastroianni.[1]

Plot[besut | besut sumber]

Kancané paraga baku, Meursault kang jenengé Sintès ngantemi pacangé lan banjur dituntut déning awaké. Meursault mbélani Sintès. Sintès banjur ditutaké déning saduluré pacangé kang ora trima. Sintès padu karo saduluré lan Meursault némbak saduluré nganti mati. Meursault dikunjara.

Para paraga[besut | besut sumber]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Alain Delon sajatiné kang arep diwènèhi peran paraga baku.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "NY Times: The Stranger". NY Times.com. Dijupuk 2009-03-22. 
  2. The Devils' Get a Movie Angel By A.H. WEILER. New York Times (1923-Current file) [New York, N.Y] 21 Nov 1965: X11.

Pranala njaba[besut | besut sumber]