Llanfairpwllgwyngyll

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Llanfairpwllgwyngyll

Llanfair Pwllgwyngyll roofscape (1) - geograph.org.uk - 1058331.jpg

Population 2,999  (2018 Estimate)[1]
OS grid reference SH528716
Community Llanfair Pwllgwyngyll[2][3]
Principal area Isle of Anglesey
Ceremonial county Gwynedd
Constituent country Wales
Sovereign state United Kingdom
Post town LLANFAIRPWLLGWYNGYLL
Postcode district LL61
Dialling code 01248
Police
Fire
Ambulance Welsh
European Parliament Wales
UK Parliament Ynys Môn
Welsh Assembly Ynys Môn
List of places: UK • Wales •

Llanfairpwllgwyngyll utawa Llanfair Pwllgwyngyll (diucapake ɬanˌvair puɬˈɡwɨ̞nɡɨ̞ɬ) minangka desa gedhe lan komunitas pamrentah lokal ing pulau Anglesey, Wales, ing Selat Menai ing jejere Jembatan Britannia lan nyebrang jurang saka Bangor. Loro-lorone dicekak (Llanfairpwll utawa Llanfair PG) lan dawane (Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch) jeneng placename digunakake ing macem-macem konteks (kanthi bentuk sing luwih dawa diucapake [ˌɬanvair pʊɬˌɡwɨ̞ŋɡɨ̞ɬ ɡɔˌɡɛrə ˌχwərn ˌdr nˌ dhaptar lagu)).

Ing Sènsus 2011, populasi ana 3.107,[4] of whom 71% could speak Welsh.[5] ing antarané 71% bisa basa Welsh.[6] Iki minangka pemukiman nomer enem paling gedhe ing pulau kasebut miturut populasi.

Wangun dawa jeneng kasebut, kanthi 58 karakter dipérang dadi 19 suku kata, diarani minangka jeneng papan paling dawa ing Éropah lan jeneng papan siji tembung paling dawa nomer loro ing donya.[7][8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Llanfairpwllgwyngyll". 2019-10-26. Dibukak ing 2020-08-10. Population Estimate 2018-06-30
  2. "Llanfairpwllgwyngyll Community Council Members". Llanfairpwll.org. Diarsip saka sing asli ing 7 February 2019.
  3. "Llanfair Pwllgwyngyll". Ordnance Survey.
  4. "Llanfairpwllgwyngyll in Isle of Anglesey (Wales / Cymru)". CityPopulation.de. Dibukak ing 10 April 2019.
  5. "Community population and percentage of Welsh speakers". Neighbourhood Statistics. Dibukak ing 18 May 2015.
  6. "Community population and percentage of Welsh speakers". Neighbourhood Statistics. Dibukak ing 18 May 2015.
  7. Hoeller, Sophie-Claire (12 September 2015). "Here's the story behind the 58-letter town name in Wales that everyone is talking about". Business Insider. Dibukak ing 18 September 2016.
  8. Hume, Rev. A. (1849). "Philosophy of Geographical Names". Proceedings of the Literary and Philosophical Society of Liverpool (6): 44. Dibukak ing 25 February 2020.