Liu Yang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Liu Yang
Antariksawan Korps Antariksawan Tentara Pembebasan Rakyat
StatusAktif
Lair (1978-10-06) 6 Oktober 1978 (umur 43)
Zhengzhou, Henan, Tiongkok
Pedamelan sadèrèngipunPilot transportasi militer
PeringkatKolonel Pasukan Pendukung Strategis Tentara Pembebasan Rakyat
Wekdal ing ruwang angkasa13 dina
PamilihanKelompok Tiongkok 2[1]
MisiShenzhou 9
Liu Yang
Cina Padatan 劉洋
Cina Prasaja 刘洋

Liu Yang (lair 6 Oktober 1978; umur 43 taun) yaiku pilot transportasi militer lan antariksawan Tiongkok sing ngejabat minangka anggota kru ing misi antariksa Shenzhou 9.[2][3] Ing 16 Juni 2012, Liu dadi wadon Tiongkok kapisan ing luar angkasa.[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "China mulls over sending female "taikonauts" into space". Xinhuanet. Xinhua. October 31, 2011. Diarsip saka sing asli ing November 1, 2011.
  2. "China readies three taikonauts for station visit". Planetary Society. Diarsip saka sing asli ing October 3, 2012.
  3. Zhang Dan (June 18, 2012). "US media focuses on Chinese female astronaut". CNTV.cn. Diarsip saka sing asli ing September 30, 2017. Dibukak ing June 18, 2012.
  4. Du Xiaodan (June 16, 2012). "China launches spaceship with first female astronaut". CNTV.cn. Diarsip saka sing asli ing March 3, 2016. Dibukak ing June 18, 2012.

Pranala jaba[besut | besut sumber]