Linus Torvalds

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Linus Torvalds

Linus Benedict Torvalds (lair ing 28 Dhésèmber 1969) inggih punika tiyang ingkang ngawiwiti pengembanganipun Linux, inggih punika kernel ipun sistem operasi, kaliyan sak punika, gadhah ndamel supados Koordinator proyek punika.

Dipun gagasi saking Minix, (kernel kaliyan sistem operasi ingkang dikembangaken déning Andrew Tanenbaum), piyambakipun ngeraos betah sistem operasi unix ingkang saged mlampah dhateng komputer ing ngriyonipun. Torvalds ndamel pengembanganipun Linux kernel ing wayah selanipun kaliyan ngagem alatipun piyambak.

Linus krama kaliyan Tove Torvalds (lair Monni) – satunggaling jawara karaté Finlandia ingkang naté menang kaping enem. Linus kapanggih piyambakipun kapisan ing taun 1993 nalika kuliah komputer. Linus ngajari para siswa nyerat e-mail. Lajeng Linus angsal e-mail isinipun panyuwunan kekencan. Sapuniki Linus kaliyan Tove pinaringan putri tiga: Patricia, Daniela, lan Celeste.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.