Lexus RX

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lexus RX
2009–2010 Lexus RX 350 (GGL15R) Sport Luxury (Australia)
Prodhusèn Lexus (Toyota)
Mangsa sajroning produksi 1998–present
Klas Compact SUV (1998–2003)
Mid-size SUV (2003–present)
Wangun rangka 5-door wagon
Layout Front-engine, front-wheel drive
Front-engine, four-wheel drive

Lexus RX yaiku montor jinis SUV sing ukurané gedhé, diprodhuksi déning Lexus, sawijining divisi saka Toyota.[1] RX pisanan metu ing taun 1997 sing dadi konsep mobil Lexus, lan sesasi sakwise RX 300 wiwit diprodhuksi.[1] Ing taun 2003, generasi keloro RX debut ning Amerika Serikat. Taun 2004, seri RX ngetokake SUV hibrida pisanan, Lexus RX400h.[2]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Lexus misuwur dadi salah sawijining prodhusèn utama kendaraan elegan.[1] Lexus ngrilis Lexus RX350 ing taun 2007. Ananging kuwi dudu wiwitane saka RX350. Ing sasi Maret 1998 nalika Lexus sepisanan ditepangake RX300, iki sakdurunge RX350. Iki uwis dadi salah sawijining crossover sepisanan ing pasar.[1] RX300 Lexus dirancang apik modhèlé ing American Auto Show Internasional ing taun 1998. [1]Pamiyarsa kesengsem karo fitur mewah RX300 lan gayané sing elegan. [1]Ing limang taun pisanane, Lexus kadol kurang luwih 370.000 RX300s. Cacahe mobil sing kadol saya akeh nalika ana balapan ing Amerika Lexus dadi juwara.[1] Ing taun 2007, RX300 diganti karo RX350. Lexus RX350 nduwèni DVD sistem sing ana navigasiné, lawang sing kilap, grill didhuwuraké, lan velg 18-inci. Owah-owahan paling gedhé yaiku didadèkaké 4WD.[1] RX350 nduweni fitur hiburan yaiku rong monitor gedhé ning mburi lungguhan sopir lan kursi penumpang.[1]


Penghargaan[sunting | sunting sumber]

  • Penghargaan JD Power lan Associates saka Pabrik Cambridge amarga ing warsa 2010 nduweni fasilitas manufaktur otomotif sing paling apik ning Amerika Lor lan Kidul.
  • Ing warsa 2009 Interior Ward of the Year 2010 RX wenehi penghargaab Harmony Interior Desain.
  • D Power lan Associates jeneng RX Lexus mewah entri SUV paling apik ing taun 1001, 22004, lan 2005 saka Survei Initial Quality.
  • Sing njuwarai Four Wheel Drive ning Australia warsa 2004 (Lexus RX 330)

cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)[1](diundhuh 14 Agustus 2011)
  2. ^ (en)www.autoweb.com(diundhuh 14 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lexus_RX&oldid=831698"