Legenda Siluman Ula Putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ilustrasi Legenda Siluman Ular Putih ing Yihe Yuan, Beijing

Legenda Siluman Ula Putih(白蛇传) ya iku legenda ngenani sawijining siluman ula putih kang arane Bai Suzhen kang tresna karo sawijining pelajar kang jenenge Xu Xian.[1][2] Sawise ketemu ing jembatan Duan nalika udan, Xu Xian nyilihake payunge marang Bai Su Zhen.[1][2] Wong sakloron padha nandhang katresnan lan pungkasane kawinan.[1][2] Nalika ana Festival Peh Cun, Bai Suzhen ora sengaja ngombe arak lan ora suwe, dhèwèké malih dadi ula putih raksesa.[1][2] Bai Suzhen ngupaya nulungi bojone kanthi jupuk herbal saka Pegunungan Kunlun nanging dialang-alangi déning sawijining pandhita.[1][2]

Crita iki duweni akèh versi sahengga bisa bedha antarane siji lan sijine.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)The Legend of the White Snake, Chinapage. Diundhuh tanggal 16 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f (en)The Story of the White Snake, Baidu Baike. Diundhuh tanggal 16 Juni 2010.