Lebkuchen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lebkuchen
Lebkuchenscan.jpg
Nürnberger Lebkuchen with almonds and sugar coating, of the Elisen type (Elisenlebkuchen)
Jeneng liyanéPfefferkuchen
JinisCake
Panggonan asalGermany
Tlatah utawa prajaFranconia
Woworan pokokHoney, spices (aniseed, coriander, cloves, ginger, cardamom, allspice), nuts (almonds, hazelnuts, and walnuts), candied fruit

Lebkuchen ( pangucap cara Jerman: [ˈleːpˌku:xn] pra=| Babagan swara iki Honigkuchen [1] utawa Pfefferkuchen, punika kuwe madu-legi Jerman [2] cookie nyetak [3] [4] utawa bar cookie [5] sing dadi bagéan saka Jerman tradhisi Natal . Mirip karo roti jahe .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Food in Motion: The Migration of Foodstuffs and Cookery Techniques : Proceedings : Oxford Symposium. p. 157.
  2. Ward, Artemas. The Encyclopedia of food. p. 279.
  3. The Oxford Companion to Sugar and Sweets. p. 304.
  4. "Lebkuchen -- as much an art form as a dessert". The Christian Science Monitor.
  5. The Joy of Cooking (2019). p. 768.