Laziji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Laziji
La Zi Ji (Chicken with Chiles) (2269517013).jpg
Laziji
Jeneng liyané辣子鸡
Panggonan asalChina
Tlatah utawa prajaSichuan
Woworan pokokChicken
Woworan kang lumrah kaanggoSichuan chilli bean paste (doubanjiang), Sichuan peppers, garlic, and ginger
Buku masakan: Laziji  Médhia: Laziji

Laziji ( Chinese ) minangka sajian masakan Sichuan . [1] Yaiku panganan sing digoreng, sing digawe saka daging ayam sing wis diasinake, mrica lombok garing, pasta kacang pedhes, mrico Sichuan, bawang putih, lan jahe. [2]

Wiji wijen panggang panggang lan irisan bawang bombay asring digunakake kanggo dekorasi sajian. [3] Nedha bengi nggunakake sumpit kanggo njupuk potongan pitik, nuli disisihake ing mangkuk. [4] Laziji asale cedhak Geleshan ing Chongqing, ing kana restaurateurs nggunakake pitik jago cilik saka peternakan cedhak. Unggas iki dadi ekspor teken kanggo geleshan

. [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dunlop, Fuchsia. "Firecracker chicken – laziji 辣子鸡". Fuchsia Dunlop. Dibukak ing 26 October 2016.
  2. Dunlop, Fuchsia. "Recipe: Firecracker poussin with chillies". Financial Times. Dibukak ing 26 October 2016.
  3. Dunlop, Fuchsia. "Recipe: Firecracker poussin with chillies". Financial Times. Dibukak ing 26 October 2016.
  4. Wright, Clifford A. (2005). Some Like It Hot: Spicy Favorites From The World's Hot Zones. Harvard Common Press. p. 480. ISBN 9781558322691.
  5. Knyazeva, Katya (January 26, 2010). "The search for the best la zi ji in Shanghai". CNN. Diarsip saka sing asli ing July 10, 2012. Dibukak ing August 12, 2012.