Lawang kéwan klangenan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Asu sing metu liwat lawang kewan ingon

Pintu kewan peliharaan utawa tutup kewan kewan (uga diarani istilah sing luwih spesifik, kayata tutup kucing, lawang kucing, lawang asu, utawa lawang doggy ) minangka bukaan cilik supaya para kewan bisa mlebu lan metu saka bangunan dhewe tanpa butuh manungsa. kanggo mbukak lawang. Bolongan sing asline sederhana, bentuk modern yaiku panel sing nganggo engsel lan asring dipasang ing spring utawa flap sing fleksibel, lan sawetara uga dikontrol kanthi elektronik. Dheweke nawakake tingkat perlindungan tumrap angin, udan, lan penyusup awak sing luwih gedhe mlebu omah kasebut. Penetasan sing padha bisa nggawe asu liwat pager ing stil. Konsep sing ana gandhengane yaiku gerbang kewan, sing gampang dibukak manungsa nanging tumindak minangka alangan kewan sing aman, uga lawang kewan ingon utawa kiwa sing otomatis . [1]

Jinis sing paling gampang yaiku tutup tutup ngisor sing digantung ing sisih ndhuwur bukaan, sing bisa ditutup dhewe, nanging bisa uga ditulungi semi kanggo nambah resistensi angin. Tutup iki asring nampilake magnet ing pinggiran supaya lawang ora ditutup kanthi hawa lan angin. Sawetara lawang pet duwe engsel sing dipasang ing sisih lan ayunan kaya lawang saloon. Lawang kewan ingon iki biasane duwe spring utawa contrivance liyane kanggo meksa penutupan sawise kewan liwat. Ora nganggo tutup karet, lawang gaya saloon asring digawe saka plastik, akrilik, utawa plexiglass, lan panel kasebut dipasang nganggo segel cuaca kanggo njaga hawa ing njaba.

Ancas[besut | besut sumber]

Lawang kewan kewan kasebut gampang ditemokake dening akeh pamilik kewan pendamping, utamane segawon lan kucing, amarga kewan kewan teka lan lunga kaya sing dikarepake, nyuda kebutuhan kanggo para pet supaya ora nggawa utawa nggawa kewan ing njaba kanthi manual, lan nyuda prilaku bayangan kayata vocalisation sora dadi ayo njaba, scratching ing lawang utawa tembok, lan (utamané ing kasus saka asu) eksperimen ing omah. Dheweke uga bisa ngamanake manawa kewan sing ditinggal ing njobo bisa mlebu omah kanthi aman yen ana cuaca sing lagi surem. Kamus Inggris Oxford nyathet panggunaan pisanan saka tembung "cat flap" ing taun 1957 lan "door cat" ing taun 1959, [2] nanging ide kasebut luwih tuwa.

Kucing tumindak


Wong lanang ngucapake asu liwat pager munggah ing stile ing Medway, Inggris .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "World's first Passive House-certified pet door unveiled at Ecobuild 2014". www.gizmag.com. Dibukak ing 2016-07-07.
  2. Oxford English Dictionary (full ed.), 2005.