Largo, Sofia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
 Sesawangan Largo saka wétan

Largo (Bulgari: Ларго, wujud dhéfinit Ларгото, Largoto) ya iku sawijining gegolongan wangunan sing dumadi saka gedhong Klasisisme Sosialis cacah telu ing Sofia tengah, kutha krajané Bulgari. Laladané iki dirancang lan diyasa ing taun 1950-an sing pamrihé dadi laladan punjer anyar sing makili kutha Sofia. Dinané iki, laladané minangka tuladha pokok mungguh ing wangunan Klasisisme Sosialis ing Éropah Kidul-wétan,[1] uga minangka salah siji pal pokok ing Sofia.

Ing gegolongané wangunan iku ana tilas Balé Parté (tilas kantor gedhéné Parté Kuminis Bulgari sing wis bubar) sing madeg ing pérangan tengah, sing saiki dadi kantor administratif tumrap ing Majelis Nasional Bulgari, lan gedhong cacah loro liyané ing kiwa-tengené: siji dadi toko TZUM lan Rad Mantri Bulgari, déné sijiné dadi Kantor Présidhèn, Hotèl Sofia Balkan, lan Kamantrèn Pangajaran.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Bulgaria Sofia Sights Around the Center of the Capital". monkeytravel.org. Diarsip saka sing asli ing February 27, 2006. Dijupuk 2006-09-30.