Kwek kwek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
kwek kwek

Kwek-kwek iku salah sawijining panganan saka Filipina kang digawé saka endhog sing dibuntel glepung lan digoreng. Panganan iki di dol ing pinggir dalan lan dadi cemilan.

Cara Nggawé[besut | besut sumber]

Piranti kang dicawisaké:[besut | besut sumber]
  • Endhog puyuh
  • 50 gr glepung maizena
  • 100 gr gandum
  • 1 sdt uyah
  • Jajanan kwek kwek
    1 sdt mrica bubuk
  • 1 sdm paprika bubuk
  • 80 ml banyu
Cara ngolah:[besut | besut sumber]
  1. Nggodhog endhog puyuh nganti mateng.
  2. Campur glepung, gandum, uyah, mrica, paprika lan banyu ing mangkok gedhe.
  3. Celupaké endhog ing adonan mau.
  4. Goreng ing minyak panas.
  5. Angkat lan diwénéhaké piring.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Yummy, Yummy (2017-02-22). "Cobain Kwek Kwek". IDN Times. Dibukak ing 2019-08-10.