Kwati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kwati
A bowl of Kwati.jpg
A bowl of kwati
Jeneng liyané(Cithakan:Lang-ne)
Ajanganmixed soup
Woworan pokokblack gram, green gram, chickpea, field bean, soybean, field pea, garden pea, cowpea and rice bean
Buku masakan:   Médhia: Kwati

Kwāti ( Nepal Bhasa : क्वाती (ngendi क्वा = panas lan ती = sayur sup); Nepali ) yaiku sup campuran saka sangang jinis kacang kecambah. Iki minangka panganan tradisional Newari sing dikonsumsi ing festival Guni Punhi, dina purnama Gunlā sing dadi wulan kaping sepuluh ing kalender lunar Era Nepal . Kwāti dipangan minangka panganan sing enak lan kanggo mupangat kesehatan lan pinunjul ritual. [1] [2] Kwati kondhang minangka panganan sing sehat. Dheweke ujar yen ngobati adhem, batuk lan minangka salah sawijining panganan paling apik kanggo wanita nalika cuti bersalin. Amarga ngemot macem-macem jinis kacang buncis, resep iki ngemot protein lan saengga mbantu wong sing lara / lara bisa nambah energi maneh. [3]Sangang jinis kacang buncis digunakake kanggo nggawe kwāti. Bahan-bahan sing paling umum digunakake yaiku gram ireng, gram ijo, kacang- kacangan, kacang- kacangan, kedele, kacang polong, kacang kebon, cowpea lan kacang pari .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Vaidya, Tulasī Rāma; Mānandhara, Triratna; Joshi, Shankar Lal (1993). Social History of Nepal. Anmol Publications. p. 148. ISBN 9788170417996.
  2. "Kwati". Foods of Social and Ritual Significance. Dibukak ing 11 August 2014.
  3. Kasajoo, Bhawana (2013-08-26). "Nepali Tummy!!: Kwati (Nepali Beans/Himalayan Soup)!!". Nepali Tummy!!. Dibukak ing 2018-09-03.