Kunyang Chhish

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gunung Chhish

Khunyang Chhish inggih punika gunung ingkang inggilipun urutan nomer kalih wonten ing Muztagh Hispar. Gunung punika minangka saperanganipun karakoram saking Pakistan. Gunung punika ugi dipunsebat Kunyang Chhish, Kunyang Kish kaliyan Khiangyang Kish. Gunung punika inggilipun 7823 mèter, minangka gunung ingkang inggilipun nomer 21 wonten ing donya lan urutan nomer 8 wonten ing Pakistan.[1]

Paminggahan[besut | besut sumber]

  • Paminggahan gunung ingkang kapisan nalika taun 1962, nanging wonten ing paminggahan kasebat kalih paminggah séda amargi es longsor. kalih paminggah kasebat inggih punika Mayor James Mills kaliyan MRF Jones.
  • PAminggahan salajengipun nalika wonten ing taun 1965, annaging paminggah ugi séda amrgi wonten bukit ingkang ambruk nalika wonten ing inggilipun gunung 7.200 mèter utawi 23.600 kaki
  • Nalika taun 1971 tim saking Polen ingkang dipunpandegani déning Andrej Zawada.
  • Nalika tanggal 11 Juli taun 1988 Mark Lowe kaliyan Keith Milne minggah gunung punika saged dumugi puncak.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
  2. [2](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)