Kulawarga basa Turk Lumrah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Turk Lumrah or Turk Shaz iku kulawarga basa minangka péranganing kulawarga basa Turk sing anggotané kabèh basa ing kulawarga basa Turk, kajaba basa Khalaj lan basa Oghur. Miturut proposalé Lars Johanson, kulawarga basa Turk Lumrah kapérang dadi[1]:

  • Turk Lumrah Kidul-kulon (Oghuz)
  • Turk Lumrah Lor-kulon (Kipchak)
  • Turk Lumrah Kidul-wétan (Karluk/Uyghur)
  • Turk Lumrah Lor-wétan (Sibèri)

Ing pamérang ing ndhuwur mau, kulawarga basa Turk Lumrah sok dilawanaké karo kulawarga basa Turk Oghur (Lir-Turk). Kulawarga basa Turk Lumrah katitik saka pasangan uni kaya ta š ing Turk Lumrah sing pasangan karo l ing Oghur, lan z ing Turk Lumrah sing pasangan karo r ing Oghur.

Ana pamérang liyané bab kulawarga basa iki mirid panemuné Alexander Samoylovich lan Nikolay Baskakov.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Johanson, Lars; Csató, Éva Ágnes (1998). The Turkic Languages. London: Routledge. ISBN 0415412617. OCLC 40980286.