Kudhung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wong wadon sing ngenakaké kudhung ing Alanya, Turki.

Kudhung utawa kerudung ting jaman sapunika sampun kathah diremeni tiyang. Boten ningali sepuh nomipun engkang ngginakaken. Jaman engkang sangsaya maju punika dipunkebaki tiyang pengagem kudhung engkang kerep dipunarani jilbaber (basa gaul).