Kuburan Père-Lachaise

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ana loop cithakan: Cithakan:Infobox cemetery

Kuburan Père-Lachaise (Prancis: Cimetière du Père-Lachaise) iku jeneng kuburan ana ing sisih lor-kuloné kutha Paris. Kuburan iku nduwèni jeneng liya ya iku la cite des morts sing ateges kutha mati. Jeneng Père-Lachaise iku kapethik saka jeneng panrima pengakon dosané Louis IV.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Kuburan Père-Lachaise dibukak awit 21 Mei 1804. Pisanané, kuburan iku jembaré mung 17 héktar amarga sing gelem dikubur ana ing kono mung sethithik. Pihak pangurus Père-Lachaise banjur golèk cara supaya kuburan Père-Lachaise dadi payu. Carané ya iku ngubur wong-wong sing misuwur ana ing kono. Wong-wong iku ya iku sawijining panulis dongèng anama Jean de La Fontaine lan panulis drama anama Moliere. Sawisé wong loro iku dikubur ana ing kono, kuburan Père-Lachaise dadi akèh peminaté. Sing dadi peminaté ora mung wong-wong biyasa waé. Akèh wong sing wis misuwur sing uga kepéngin dikubur ana ing kono. Babagan iku mau sing marakake wong-wong sing kepéngin dikubur ana ing kana sansaya akèh. Pangarepan wong-wong iku mau ya iku supaya bisa dikubur ing cedhaké wong-wong kondhang. Saking payune, kuburan Père-Lachaise jembaré ditambah nganti dadi 44 héktar.

Obyèk wisata[besut | besut sumber]

Sanajan Père Lachaise iku kuburan, nanging wisatawan-wisatawan sing teka menyang kono akèh banget. Gunggungé bisa nganti 2 yuta wisatawan saben taun.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ 5 Pemakaman Tujuan Wosata Dunia, 3 September 2012

Pranala njaba[besut | besut sumber]