Kristy Swanson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kristy Swanson (2008)

Kristen Noel "Kristy" Swanson (lair 19 Désèmber 1969) iku sawijining aktris Amérikah Sarékat, sing misuwur olèhé awaké maragakaké Buffy Summers ing filem cult weton taun 1992 Buffy the Vampire Slayer. Swanson miwiti kariré mawa main ing sawetara filem remaja, kayata Pretty in Pink (1986) lan Day Off besutané Ferris Bueller (1986). Paraga kapisané ing filem horror besutané Wes Craven Deadly Friend (1986), banjur ing filem kontrovèrsial Flowers in the Attic karangané V.C. Andrews (1987) ing ngendi awaké maragakaké Catherine "Cathy" Dollanganger. Banjur dhèwèké uga main filem TV Swamp Shark (2011).