Kristus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kristus kuwi tembung silihan saka basa Yunani Χριστός (Khristós) [3] , kang nduweni teges "sing diurapi". Ing basa Iberani, Kristus kuwi padha karo Mesias utawa Al Masih (basa Arab). Kristus kuwi pribadi sing dienten-enteni umat Yahudi amarga dianggep bisa agawa kamulyan, katentreman, marang umat Yahudi ing ndunya. Umat Kristen yakin yèn Kristus kuwi Yesus, Sang Juruselamat. Gusti Yesus kuwi, beda seka pamikirane umat Yahudi, mudhun nang ndunya dudu gur agawa katentreman lan kaselametan marang umat Yahudi thok nanging marang sapa wae sing ngakoni keselametan anane gur seko Yesus Kristus, putra siji-sijine Allah kang murbeng dumadi.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ God's human face: the Christ-icon by Christoph Schoenborn 1994 ISBN 0898705142 page 154
  2. ^ Sinai and the Monastery of St. Catherine by John Galey 1986 ISBN 9774241185 page 92
  3. ^ "Etymology Online: ''Christ''". Etymonline.com. http://www.etymonline.com/index.php?term=Christ. Retrieved 2010-11-19.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kristus&oldid=839865"