Kristus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kristus iku tembung silihan saka basa Yunani Χριστός (Khristós) [3] , kang duwé teges "sing diurapi". Ing basa Iberani, Kristus iku padha karo Mesias utawa Al Masih (basa Arab). Kristus iku pribadi sing dienten-enteni umat Yahudi amarga dianggep bisa agawa kamulyan, katentreman, marang umat Yahudi ing ndunya. Umat Kristen yakin yèn Kristus iku Yesus, Sang Juruselamat. Gusti Yesus iku, béda saka pamikirane umat Yahudi, mudhun ana ing ndunya dudu gur agawa katentreman lan kaselametan marang umat Yahudi thok nanging marang sapa baé sing ngakoni keselametan anané gur saka Yesus Kristus, putra siji-sijiné Allah kang murbeng dumadi.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ God's human face: the Christ-icon by Christoph Schoenborn 1994 ISBN 0898705142 page 154
  2. ^ Sinai and the Monastery of St. Catherine by John Galey 1986 ISBN 9774241185 page 92
  3. ^ "Etymology Online: ''Christ''". Etymonline.com. Dijupuk 2010-11-19.