Kreta Kyai Jongwiyat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kreta Kyai Jongwiyat satunggaling kreta tinggalanipun Sri Sultan HB VII gawéan Walandi (Den Hag)taun 1880. Kreta Kyai Jongwiyat dipun-ginakaken prajurit Manggala Yudha utawi wonten ing prang, tuladhanipun kanggé mriksa barisan prajurit. Sri Sultan HB VII inggih punika sultan ingkang paling kathah nindaaken prang kaliyan Walandi. Kreta punika dipungeret jaran cacahipun 6. Nalika Sri Sultan X mala kramaaken putrinipun, kreta punika dupunginaaken malih. Sapérangan kreta punika sampun dipunowahi, tuladhanipun warnanipun dipun-gantos jene. [1] [2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] dipunwaos tanggal 6 Juni 2012
  2. [2] dipunwaos tanggal 6 Juni 2012