Krajan Awanti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
I sedici Mahajanapadas dell'India Antica nel 600 AC

Awanti inggih punika karajan kuno wonten ing India Tengah saha Kilen. Karajan Awanti punika dipunpimpin déning kasta ksatriya saking wangsa Yadawa. Ujjayani (Ujjain, Madhya Pradesh) inggih punika kutha krajanipun, papaniipun wonten sakpinggiring lepen Ksipra, ingkang mili saking lepen Charmanuati saha lepen Gangga. Ujjayani sapunika dipunsebat Ujjain, kutha ingkang rame wonten ing Madhya Pradesh. Wasudewa Krisna kaliyan Balarama pados ngelmu wonten ing Ujjayani.