Krajan Awanti

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
I sedici Mahajanapadas dell'India Antica nel 600 AC

Awanti inggih punika krajaan kuno wonten ing India Tengah saha Kilen. Krajaan Awanti punika dipun pimpin déning kasta ksatriya saking wangsa Yadawa. Ujjayani (Ujjain, Madhya Pradesh) inggih punika kutha krajannipun, papaniipun wonten sakpinggiring lepen Ksipra, ingkang mili saking lepen Charmanuati saha lepen Gangga. Ujjayani sapunika dipun sebat Ujjain, kutha ingkang rame wonten ing Madhya Pradesh. Wasudewa Krisna kaliyan Balarama pados ngelmu wonten ing Ujjayani.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krajan_Awanti&oldid=995855"