Krajan Asmaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Asmaka inggih punika salah satunggaling karajan saking antawisipun 16 Mahajanapada ingkang dipunsebataken wonten salebeting sastra Buda. Kathah ingkang pitados manawi Asmaka punika minangka koloni saking Kamboja, ingkang gadhah nama asli Aswaka. Wonten ing Kkitam Mahabharata, dipunsebataken raja ingkang asma Asmaka. Asmaka punika dipundadosaken putra déning Saudasa utawi Kalmashapada, Raja Kosala saha pamimpin saking Wangsa Ikshwaku.