Kouign-amann

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kouign-amann
Kouignamann.JPG
Kouign amann pastry
JinisCake
Panggonan asalBrittany
Tlatah utawa prajaDouarnenez, Finistère
Woworan pokokYeast-leavened dough, butter, sugar
Buku masakan: Kouign-amann  Médhia: Kouign-amann

Kouign-amann ( pronounced [ˌKwiɲ aˈmãn] ; pl. kouignoù-amann ) minangka kue Breton, sing diterangake ing New York Times minangka olahan "jajanan paling lemu ing kabeh Eropa." Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Jeneng kasebut asale saka tembung basa Breton kanggo kue ( kouign ) lan butter ( amann ). Iki minangka kue multi-lapis bunder, sing asale digawe nganggo adonan roti (saiki uga adonan viennoiserie ), ngemot lapisan mentega lan gula sing dilipat, padha karo mode roti lapis sanajan mung kurang lapisan. Kue alon-alon dipanggang nganti mertega nyampur adonan (ngasilake struktur sing dilapis) lan gula karamel . Efek kasebut mirip karo croissant karamel sing bentuk muffin.

Rujikan[besut | besut sumber]