Kothèkan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kothèkan ya iku suara kang kasil saka barang kang bisa muni. Tuladhané kaya ta meja kayu, watu, gedhek, lawang, lan sapanunggalane. Temtune barang iku mau bisa muni nalika dithutuk. Kothèkan uga bisa diarani instrumen musik tradhisional kang biasa dionekake ning désa.