Korsèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gambar korset jam pasir mewah wiwit taun 1878, nampilake busek pengikat ing ngarep lan tali ing sisih mburi

Korset yaiku sandhangan sing dienggo kanggo nahan lan nglatih awak ing bentuk sing dipengini, kanthi tradhisional yaiku pinggul sing luwih cilik utawa ngisor sing luwih gedhe, kanggo tujuan estetika utawa medis (kanthi suwene nganggo utawa efek sing luwih awet), utawa nyengkuyung dodo . Kaloro pria lan wanita dikenal nganggo korset, sanajan barang kasebut wis pirang-pirang taun dadi bagean integral saka lemari wanita.Wiwit pungkasan abad kaping 20, industri mode nyilih istilah "korset" kanggo nuduhake puncak sing, kanthi derajat sing beda-beda, niru tampilan korset tradisional tanpa tumindak kaya ngono. Nalika korset modern lan pucuk korset iki asring ditampilake lacing utawa boning, lan umume niru gaya korset sejarah, dheweke ora duwe pengaruh banget, ing bentuk awak panganggo. Korset asli biasane digawe dening tukang corsetmaker lan asring dipasang ing saben wong.