Koréktor werna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ndhelik cair

Korektor utawa korektor warna yaiku jinis kosmetik sing digunakake kanggo nutupi lingkaran gelap, bintik-bintik umur, pori-pori gedhe, lan cacat cilik liyane sing katon ing kulit. Iki padha karo dhasar, nanging luwih kenthel lan digunakake kanggo ndhelikake macem-macem pigmen kanthi nyampurake ketidaksempurnaan karo warna kulit ing sekitare. Concealer kasedhiya ing macem-macem warna. Nalika milih ndhelikake, wong cenderung milih siji utawa rong warna sing luwih entheng tinimbang nada kulit supaya luwih ndhelikake cacat lan bunderan peteng ing mripat. Sawetara warna dimaksudake kanggo katon kaya warna kulit alami, dene warna liyane kanggo mbatalake warna jinis cacat tartamtu. Concealer kanthi nada kuning digunakake kanggo ndhelikake lingkaran peteng. Ijo lan biru bisa nyegah patches abang ing kulit, kayata sing nyebabake jerawat, vena rusak, utawa rosacea . Sing ndhelik kanthi warna ungu bisa nggawe kulit sing pucet katon luwih cerah.