Kopet Dag

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kopet Dag
کپه‌داغ
Kopetdag mountains in early spring, a view from Bereket city.jpg
View of the Kopet Dag in early spring from Bereket, Turkmenistan
Titik dhuwur dhéwé
PucukKuh-e Quchan
Èlevasi3,191 m (10,469 ft)
Dimensions
Length650 km (400 mi)
Naming
Native nameKöpetdag; کپه‌داغ
Géografi
Kopet dag iran map.jpg
Map of Iran showing the location of Kopet Dag.
CountriesTurkmenistan and Iran
Range coordinates38°4′N 57°22.4′E / 38.067°N 57.3733°E / 38.067; 57.3733Koordhinat: 38°4′N 57°22.4′E / 38.067°N 57.3733°E / 38.067; 57.3733

Köpet Dag, Kopet Dagh, utawa Koppeh Dagh (Turkmen: Köpetdag; Persia: کپه‌داغ), uga dikenal kanthi Pegunungan Turkmen-Khorasan,[1] yaiku sawijining pegunungan ing tapel wates antarane Turkmenistan lan Iran sing udakara udakara 650 kilometer (400 mi) sadawane tapel wates kidul wétan Segara Kaspia, mangulon mangulon-mangidul-mangidul saka cedhak Segara Kaspia ing sisih lor mangulon tekan Kali Harirud ing sisih kidul wetan.[2] Pucuk pucuk paling dhuwur ing Turkmenistan yaiku Gunung Rizeh (Kuh-e Rizeh), dununge ing sisih kidul-kulon ibukota Ashgabat lan udakara 2.940 meter (9.646 kaki). Puncak Iran paling dhuwur yaiku Gunung Quchan (Kuh-e Quchan) kanthi 3.191 meter (10.469 kaki).[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "خرِبِت كُپِتدَگ: Iran". Dibukak ing 2010-09-09..
  2. Microsoft Encarta World Atlas, 2001, Microsoft Corporation
  3. Kopet-Dag Range, Encyclopædia Britannica, www.britannica.com