Konsul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:IndonésiaConsulateHouston.JPG
Konsulat Jendral Républik Indonésia ing Houston

Konsul utawi konsul jenderal inggih punika tiyang ingkang mimpin satunggaling konsulat (basa Inggris : "Consulate") wakil resmi satunggaling nagari ingkang tumindak kanggé mbiyantu lan nglindhungi warga nagari sarta maringi fasilitas dagang lan bebrayan. Kantor utawi panggènan konsul dipunwastani konsulat utawi konsulat jenderal, lan limrahipun tataranipun sangandhaping pimpinan satunggaling kadutaan ageng, ingkang wonten ing kutha krajan nagari.