Komputer Pravetz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Komputer Pravetz ing sajeroning kelas ing Rusia

Pravetz (Правец asliné mawa aksara Sirilik ing séri 8 lan 16) iku komputer Bulgaria sing tau digawé mbiyèn ing dasawarsa 1980-an. Komputer-komputer iki diprodhuksi ing kutha Pravetz lan piranti alusé ing Stara Zagora, Plovdiv lan kutha liyané.

Ing taun 2013 mèrek Pravetz diuripaké manèh.

Sajarah[besut | besut sumber]

Komputer pribadi kapisan sing digawé ing Bulgaria iky IMKO-1, purwarupa komputer Pravetz sing sdirancang déning Ivan Vassilev Marangozov. Dhèwèké kerep ditudhuh ngeklon komputer Apple II.

Komputer Pravetz iku komoditas wigati ing nagara-nagara COMECON.