Koeksister

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Koeksister
Koeksisters.jpg
JinisPastry
AjanganDessert
Panggonan asalSouth Africa
Tlatah utawa prajaSouth Africa
Woworan pokokDough, sugar syrup, aniseed, cinnamon, mixed spice
Buku masakan: Koeksister  Médhia: Koeksister

A koeksister /ˈkʊksɪstə/ punika salah sawijining jinis olahan tradisional Afrikaner kitha digawe saka goreng keuangan infused ing sirup utawa madu. Sampeyan ora kudu bingung  kanthi swara Cape Malay koe'sister sing padha, yaiku adonan wajan goreng sing digulung ing klapa. Jeneng kasebut asale saka tembung Walanda "koek", sing umume artine glepung gandum, uga asal saka tembung Inggris Inggris "cookie", lan "adhine" bisa nuduhake tradhisi lisan saka rong sadulur sing lagi plang donat banjur dunking ing sirup, mula nggawe jajanan apik iki. "Sis" uga bisa ngrujuk swaraning swara [1]

Monumen Koeksister ing Orania

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Koeksisters – what's in a name?". Cook Sister. Dibukak ing 18 July 2018.