Kintsugi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pinggan keramik gawéan tangan lan diwarnani uga sarana tangan iki pecah nalika ditunu. Pinggan iki banjur didandani sarana Kintsugi.

Kintsugi (金継ぎ, "sambung emas"), uga ingaran Kintsukuroi (金繕い, "dandan emas"),[1] iku kagunan saka Jepang kang wujudé ndandani barang balapecah (pottery) kang rusak nganggo laka (lacquer) kang diwuwuri utawa dicampuri emas, pérak, utawa platinah bubuk. Cara ndandani mangkono mirib karo cara maki-e .[2][3][4] Minangka filsafat, kagunan iki ndeleng yèn rusak lan didandani iku minangka péranganing sajarah saka siji barang lan ora kanggo nyamun.[5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "definition of Kintsugi". 
  2. Gopnik, Blake (March 3, 2009), "At Freer, Aesthetic Is Simply Smashing", The Washington Post .
  3. "Golden Seams: The Japanese Art of Mending Ceramics", Freer Gallery of Art, Smithsonian, diarsip saka sing asli ing 2009-03-17, dijupuk 3 March 2009 .
  4. "Daijisen". 
  5. "Kintsugi: The Centuries-Old Art of Repairing Broken Pottery with Gold". My Modern Met (ing basa Inggris). 2017-04-25. Dijupuk 2017-07-12.