Khmelnytskyi, Ukraina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Khmelnytskyi
Хмельницький
Kutha kanthi wewengkon kang wigati
vulytsia Proskurivska ing Khmelnytskyi
vulytsia Proskurivska ing Khmelnytskyi
Gendéra Khmelnytskyi
Gendéra
Coat of arms of Khmelnytskyi
Coat of arms
Khmelnytskyi is located in Khmelnytskyi Oblast
Khmelnytskyi
Khmelnytskyi
Khmelnytskyi is located in Ukraine
Khmelnytskyi
Khmelnytskyi
Dunungé Khmelnytskyi ing Ukraina
Koordhinat: 49°25′0″N 27°00′0″E / 49.41667°N 27.00000°E / 49.41667; 27.00000Koordhinat: 49°25′0″N 27°00′0″E / 49.41667°N 27.00000°E / 49.41667; 27.00000
Nagara  Ukraina
Oblast  Oblast Khmelnytskyi
Papréntahan kutha Flag of Khmelnytskyi.svg Kutha Khmelnytskyi
Disebut sing pisanan 1431
Hak-hak kuthané 22 Sèptember 1937
Pamaréntahan
 • Wali kutha Oleksandr Symshyshyn
Laladan
 • Gunggung 90 km2 (30 sq mi)
Cacah warga (2005)
 • Gunggung 290.100
 • Pepadhet 2.822/km2 (7,310/sq mi)
Kodhe pos 29000
Kodhe laladan +380 382
Situs wèb http://www.khmelnytsky.com

Khmelnytskyi (Basa Ukrania: Хмельни́цький, pangucap ing basa Ukraina: [xmɛlʲˈnɪtsʲkɪj]; basa Polandia: Chmielnicki) (nganti 1954, Proskuriv, Basa Ukrania: Проску́рів pangucap ing basa Ukraina: [proˈskuriu̯]; basa Polandia: Płoskirów) iku sawijining kutha ing sisih kuloné Ukraina, punjeré administratif kanggo Oblast Khmelnytskyi (wewengkon) lan Raion Khmelnytskyi (dhistrik). Khmelnytskyi dumunung ing wewengkon sajarah saka Podolia ing sapinggiring Kali Buh. Kutha iki nduwé pamaréntahan dhéwé ing taun 1941.

Ing taun 2015, padunungé kutha iki ngancik angka 267.973 wong, ndadèkaké kutha iku kutha sing paling gedhé kaloro saka tilas wewengkon kuna Podolia sawisé Vinnytsia lan kutha paling gedhé ing sisih kuloné wewengkon kasebut.

Dhémografi[besut | besut sumber]

Miturut survéi ing taun 2017, 94% populasiné dumadi golongan ètnis Ukraina lan 3% wong Ruslan.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Khmelnytskyi nduwé pawiyatan luhur cacah 6, akadhemi cacah 2, institusi cacah 3, college cacah 12, 4 sekolah tèknik lan kantor pawakilan cacah 15 kanggone institusi pawiyatan luhur ing Ukraina liyané. [2] [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Public Opinion Survey of Residents of UkraineJune 9 – July 7, 2017" (PDF). iri.org. August 2017. k. 83. Diarsip saka sing asli (PDF) ing August 22, 2017. 
  2. ^ "Higher education institutions raiting (Khmelnytskyi)". Dijupuk 2017-02-05. 
  3. ^ "List of higher education institutions in Khmelnytskyi". Dijupuk 2017-02-05.