Kertabasa Bustam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kyai Ngabei Kertabasa Bustam utawa Kyai Bustaman (?1681–1769) ya iku juru tulis VOC ing Semarang ing wiwitan abad 18 kang asale saka Hadramaut, Yaman. Kyai Ngabehi Kertabasa Bustam dadi punjer trah Bustaman kang nurunake para bupati lan priyayi ing laladan pasisir lor pulo Jawa, lan uga pelukis kondhang Raden Saleh salah siji buyute.[1] Jenenge uga dadi asal usule jeneng Kampung Bustaman ing Kutha Semarang[2] sanajan keturunane kang ana ing Kutha Semarang mung kari sethithik[3][4].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Onghokham, Harsja W. Bachtiar, Peter B.R. Carey, (2009). Raden Saleh : anak Belanda, mooi Indië & nasionalisme (ed. Cet. 1). Depok: Komunitas Bambu. ISBN 9793731389. OCLC 320350161. 
  2. JawaPos.com. "Tradisi Nikahi Tetangga, Olah MCK Jadi Biogas". Dijupuk 2018-04-20. 
  3. VIVA, PT. VIVA MEDIA BARU - (2013-04-21). "Ahli Waris Raden Saleh Hidup sebagai Tukang Permak Pakaian – VIVA" (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-04-20. 
  4. "Kisah Keturunan Raden Saleh yang Hidup Sebagai Tukang Permak Pakaian". detiknews. Dijupuk 2018-04-20.