Kersti Kaljulaid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid - 2018.jpg
Kaljulaid ing 2018
Presidhen Estlan
Linggih
10 Oktober 2016 – 11 Oktober 2021
MahamantriTaavi Rõivas
Jüri Ratas
Kaja Kallas
Kang sadurungéToomas Hendrik Ilves
Kang sawiséAlar Karis
Rerincèn dhiri
Lair (1969-12-30) 30 Dhésèmber 1969 (umur 52)
Tartu, Estlan
Parté pulitikIndependen
Gayutan pulitik liyaPro Patria Union (2001–2004)
SisihanGeorgi-Rene Maksimovski (o. 2011)
Anak4
AlmamaterUniversitas Tartu

Kersti Kaljulaid (Cithakan:IPA-et; lair 30 Dhésèmber 1969; umur 52 taun) yaiku pulitikus Estlan sing ngejabat minangka presidhen Estlan kalima, saka 2016 nganti 2021. Ia menika kepala nagara Estlan kapisan sawise nagara kasebut entuk kamerdikaan ing 1918, serta presidhen paling enom, berusia 46 taun ing waktu pemilune.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Former European auditor Kersti Kaljulaid elected president of Estonia Estonian World, 2 October 2016. Retrieved 3 October 2016.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Toomas Hendrik Ilves
Presidhen Estlan
2016–2021
Kang sawisé
Alar Karis

Cithakan:Presidhen Estlan