Menyang kontèn

Kepithing soka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kepithing-kepithing soka biru ing New Orleans, Louisiana
Telu kepithing soka sing disiapke lan dimasak

Kepithing soka utawa kepithing cangkang lunak yaiku istilah kuliner kanggo kepithing-kepithing sing nembe ngelepaske kulit lawase lan isih lunak.[1] Cangkang lunak diangkat saka banyu supaya cangkang kepithing-kepithing kasebut ora ngeras.[2] Hal kasebut ditujukake supaya nyaris kabeh bagean saka kewan kasebut isa dipangan, ketimbang mung daginge sing dipangan.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. CiCi Williamson, Garry Pound & Willard Scott (2008). "Shellfish and fish". The Best of Virginia Farms Cookbook and Tour Book: Recipes, People, Places. Menasha Ridge Press. kc. 60–87. ISBN 978-0-89732-657-5.
  2. Thompson, Fred (2010). Crazy for Crab: Every Thing You Need to Know to Enjoy Fabulous Crab at Home. ReadHowYouWant.com. kc. 7. ISBN 978-1-45876-388-4. Dibukak ing 15 January 2015.
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Mouritsen